Teekkaritorvet

Synty sekä historian lyhyt oppimäärä

(mukailtu Oulun Teekkariyhdistys ry:n julkaisemasta "Teekkari eilen - tänään" -kirjasta)

Ensimmäinen maininta Teekkaritorvien harjoituksista Rattorissa löytyy perustavan kokouksen kokoonkutsujan ja torvien ensimmäisen puheenjohtajan Markku Toppilan kalenterista 28.1.1971 eli neljä päivää ennen Rattorin nimen keksimistä.

Pitkin edellistä syksyä oli ollut puhetta jonkinlaisen orkesterin tai soittokunnan perustamisesta. MaTo olikin sitten alkutalvesta selvitellyt mahdollisuuksia saada jostain käytettyjä soittimia. Oulaisten torvipoikain johtaja Ranta sanoi heiltä löytyvän joitakin soittimia, joilla ei enää ollut käyttöä. Oulaisista käytiin sitten noutamassa neljä soitinta: kolhiintuneet ja himmeät trumpetti, tenori ja Es-tuuba sekä bassorumpu, jonka toinen kalvo oli puhki. Tämä rumpu oli sitten myöhemmin MaTon soittimena ja soittokunnan suosikkina panimoexcursioilla: kalvon reiästä saattoi pujotella toista korillista olutpulloja soittelun lomassa kotimatkaa hidastamaan...

Ensimmäisiin harjoituksiin saatiin kiinnostuneita jo vajaa kymmenen ja kun useimmilla oli soittokokemusta ja omat soittimet, niin ensiesiintyminen oli jo parin viikon kuluttua ensimmäisestä harjoituksesta, jolloin myös oli valittu ensimmäiseksi kapellimestariksi ja taiteelliseksi johtajaksi Harri Lepistö. Torvet ovat jatkaneet yhtäjaksoisesti soitantaa jo kohta kolmekymmentäseitsemän vuotta, ja Teekkaritorvet kuuluukin teekkaritilaisuuksiin ja -juhliin suunnilleen yhtä kiinteästi kuin teekkarilakki ja paloauto Ykä. Ainakaan Wapusta ei ilman Torvia tulisi yhtään mitään.


Perinneyhdistys

Teekkaritorvien perinneyhdistys perustettiin syksyllä 2005. Siirry perinneyhdistyksen sivuille.

Teekkaritorville

Nykyisten ja vanhojen torvien sisäiset sivut

Pardon me?

Can't understand a thing? See here what this fuss is all about.